Посада судді чи тесляра: на Хмельниччині визнано колишнього суддю, який суддівство поєднував з іншою оплачуваною роботою

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура
Прес-служба прокуратури Хмельницької області повідомляє, правоохоронними органами Хмельниччини, як спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції, вживаються заходи для притягнення винних у порушенні вимог антикорупційного законодавства осіб до визначеної Законом відповідальності.
Закон України «Про запобігання корупції» передбачає ряд обмежень, яких повинен дотримуватись кожен посадовець. Так, однією з таких вимог для суб’єктів, на яких поширюється дія цього Закону, є заборона поряд з виконанням посадових обов’язків займатись іншою оплачуваною діяльністю.
Правоохоронцями виявлено порушення вказаних обмежень суддею одного із міськрайонних судів Хмельниччини.
Встановлено, що чоловік, перебуваючи на посаді судді, одночасно займався іншою оплачуваною роботою – працював у військовій частині на посаді тесляра.
За вказаним фактом працівниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України відносно представника Феміди складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.
За результатами судового розгляду справи про адміністративне правопорушення, проведеного за участі прокурорів прокуратури Хмельницької області, суддю, який під час розгляду справи подав у відставку, визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-4 КУпАП (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності).
У зв’язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення, штраф на правопорушника не накладався.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне