Правоохоронці зі всієї Хмельниччини обговорили стан злочинності в області: збільшилось злочинів з посяганням на життя людей

Фото: khmel.gp.gov.ua
Сьогодні, 1 серпня, прокурором області проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів Хмельниччини, на якій обговорено стан попередження та протидії злочинності.

На нараді були присутні представники ОДА та обласної ради

У роботі заходу прийняли участь представники органів влади, місцевого самоврядування, відповідних підрозділів усіх правоохоронних органів регіону, а також працівники апарату прокуратури області та місцевих прокуратур.
Розпочинаючи нараду, прокурор області Олег Синишин акцентував увагу учасників заходу на тому, що протидія злочинності та корупції залишається незмінним пріоритетом у роботі правоохоронців краю.
«Реалізовані спільні  заходи щодо захисту конституційних прав і свобод громадян, економічних інтересів держави, протидії організованій злочинності, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень  дали свої позитивні результати», –  підкреслив очільник прокуратури.

Завдяки проведеній роботі знижено загальний ріст злочинності. Меншою від загальнодержавної є питома вага особливо тяжких та тяжких кримінальних правопорушень. Високим є відсоток розкриття кримінальних правопорушень.
Завдяки вжитим організаційним та практичним заходам правоохоронними органами області виявлено та знешкоджено 5 організованих злочинних груп, загальною чисельністю 18 осіб. Обвинувальні акти у всіх кримінальних провадженнях скеровано до суду.
Досягнуто зменшення рівня підліткової злочинності, неповнолітніми вчинено уполовину менше злочинів.
Правоохоронці Хмельниччини розкрили усі умисні вбивства, вчинені у цьому році на території області.
Органами досудового розслідування до суду скеровано майже 1,8 тис. обвинувальних актів у кримінальних провадженнях.

Правоохоронці намагатимуться якнайкраще боротися з злоччиністю

Прокуратурою спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності. Органами досудового розслідування до суду скеровано обвинувальні акти у 31 кримінальному провадженні про вчинення корупційних злочинів. Окрім цього, спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено і направлено до суду протоколи про вчинення 169 адміністративних правопорушень, пов’язаних  з корупцією, за вчинення 78 з яких судом уже прийнято рішення про притягнення осіб до відповідальності.

До суду скеровано 17 обвинувальних актів про кримінальні правопорушення у бюджетній сфері та 5 – у сфері земельних правовідносин.
За результатами досудового розслідування відшкодовано понад 4 млн. грн. збитків, завданих злочинами.
«Незважаючи на зменшення злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту більш як на третину, зросло число таких порушень зі смертельними наслідками» – висловив занепокоєння прокурор області.
Головуючий зауважив, що якраз тут необхідна належна профілактична робота патрульної поліції та груп швидкого реагування. Особливо це стосується забезпечення контролю швидкісного режиму, насамперед в населених пунктах.
Спостерігається тенденція до збільшення кількості злочинів проти життя і здоров’я особи, грабежів, вимагань, крадіжок, а тому прокурор області зосередив увагу на необхідності посилення превентивної діяльності на цих напрямах.
Очільник відомства акцентував увагу на головних пріоритетах у роботі та поставив вимогу посилити протидію корупційним проявам, зловживанням у бюджетній сфері, у тому числі під час використання бюджетних коштів, виділених на будівництво та ремонт автомобільних доріг, незаконним оборудкам із землею та лісовими ресурсами, протидії організованій злочинності.
Після обговорення учасники наради надали свої пропозиції щодо шляхів вирішення піднятих проблем, на підставі яких розроблено комплекс додаткових узгоджених заходів для зміцнення законності та попередження злочинності.
«Критерієм оцінки органів правопорядку є відчуття захищеності кожного мешканця нашої області від неправомірних посягань. Саме з такої позиції ми повинні працювати задля досягнення спільної мети – захисту прав громадян та інтересів держави», – підсумовуючи, наголосив Олег Синишин.

Матеріал створено за інформацією Прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне