Прокуратура області після затримання свого співробітника на хабарі намагається повернути довіру громадян

Фото: informator.news

За повідомленням прес-служби обласної прокуратури, за поданням прокуратури, суди Хмельницької області прийняли рішення про:

Що у лютому цього року між комунальним закладом та фізичною особою – підприємцем укладено договір про закупівлю риби на суму 128 тис. грн. Однак, всупереч вимог законодавства у договорі купівлі-продажу не визначено яка саме це має бути продукція, її найменування, асортимент, а також вимоги щодо якості. У зв’язку із цим, встановити, які саме продукти потраплять на стіл до підопічних закладу неможливо.Окрім цього, порушення принципів здійснення публічних закупівель створює умови для обмеження конкуренції та неефективного використання бюджетних коштів.«Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання договору про закупівлю продуктів недійсним», – повідомив перший заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Юрій Вятровський.

Під час розгляду справи господарським судом Хмельницької області, відповідачами договірні відносини припинено у добровільному порядку.

Також, за результатами розгляду господарським судом позову Хмельницької місцевої прокуратури, приватне підприємство зобов’язано виконати умови договору, укладеного із міською радою, та сплатити до бюджету 272 тис. грн. пайового внеску.

Оскільки рішення суду відповідачем добровільно не виконувалось, воно перебувало на примусовому виконанні в органах державної виконавчої служби.
Вжитими місцевою прокуратурою спільно із Першим відділом ДВС  м. Хмельницького Головного територіального управління юстиції в області заходами, визначеними Законом України «Про виконавче провадження», на сьогодні рішення суду виконано в повному обсязі.
«Відтак, за реагування прокуратури до бюджету обласного центру стягнуто чверть мільйона гривень», – повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне