Протягом жовтня на Хмельниччині завдяки роз‘яснювальній роботі легалізували працю більше ста неоформлених будівельників

Фото: Kurs.if.ua

Працівники відділу контрольно-перевірочної роботи управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Хмельницькій області на виконання розпорядження Кабінету Міністрів «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» протягом жовтня провели комплекс заходів щодо легалізації найманої праці на території краю.

Взялися передусім за будівельну галузь як одну з таких, де «тіньова» зайнятість «процвітає» найбільше.

Зокрема, зустрілися з керівником одного з найбільших на Хмельниччині підприємств у галузі будівництва житла. На зустрічі довели вже згадане розпорядження Кабміну та нагадали про недопустимість використання неоформленої найманої праці. Фіскали надали роботодавцеві інформацію про те, які штрафні санкції очікують на несумлінного працедавця, який не дбає про дотримання трудового законодавства.

Закономірно, що комунікаційно-роз‘яснювальна робота принесла позитивний результат. Адже керівник підприємства вирішив не грати більше у непрозорі ігри з контролюючими органами. Після розмови на підприємстві було одразу ж офіційно оформлено на роботу 93 найманих працівники.

Ще 15 неоформлених найманців було виведено «з тіні» у ході проведення контрольно-перевірочних заходів відносно трьох дещо менших будівельних підприємств.

Головне управління ДФС в області в черговий раз нагадує, що відповідно до чинного законодавства трудові відносини роботодавця та працівника розпочинаються з укладання трудового договору, який оформляється власником або уповноваженим ним органом чи особою, та повідомленням органу ДФС про прийняття працівника на роботу.

Заступник начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Вячеслав Семенюк прокоментував ситуацію:

Нелегальна зайнятість та виплата заробітної плати «у конверті» це сово городу шахрайство стосовно найманих працівників, які у такий спосіб позбавляються соціального захисту і пенсії у майбутньому, не кажучи вже про мінімізацію надходжень до бюджетів та соціальних фондів. Тим паче, отримання соціальних гарантій людьми, які створюють комфорт і добробут – це цивілізована законодавча норма.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне