Рятувальники попереджають рибалок про небезпеку перебування на льоду

IMG-4e4e5be34535cb0276562d92fcbb8235-V
Фото: km.dsns.gov

2 грудня рятувальники провели рейди на місцевих водоймах Полонського району, аби нагадати громадянам правила безпеки під час перебування на кризі. Рятувальники спілкуються з рибалками, розповідають як діяти, якщо провалився під кригу. Також працівники Служби порятунку нагадують, що не слід йти на водойму поодинці та у нічний час, а вирушаючи на риболовлю, обов’язково необхідно попередити рідних, куди ви йдете. Крім того, категорично забороняється вживати алкогольні напої до та під час перебування на льоду.

Не слід забувати та завжди пам’ятати про те, що безпека людини залежить лише від неї самої. Тож фахівці Служби порятунку закликають усіх громадян чітко дотримуватись вимог безпечної поведінки на льоду. Завдяки цьому вдасться уникнути небезпечних пригод, а відпочинок принесе лише задоволення. Бережіть своє життя і в разі нещасного випадку телефонуйте за номером «101»

Полонський районний сектор ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Нагадаємо, з настанням морозів збільшується ризик переохолодження. Переохолодження організму – це загальний стан людини, коли на всю поверхню тіла впливає холод. Температура тіла при цьому падає нижче 35 ºC. Не вживайте алкогольних напоїв, алкогольне сп’яніння сприяє високій втраті тепла, в той же час викликає ілюзію тепла. Не паліть на морозі, паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду. Носіть просторий одяг, це сприяє нормальній циркуляції крові,одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло;

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне