Шахраї проводять на Хмельниччині фейкову грошову реформу

Фото: vodolaga.com

Як повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області, грошова реформа, «дешеві» талони на пальне та махінації з банківськими картками — використовуючи доволі поширені шахрайські схеми, зловмисники виманили в довірливих подолян більше 50 тисяч гривень.

Так, у Славуті двоє осіб жіночої статі провели так звану «грошову реформу». Близько 20.30 вони зайшли на господарство до 82-річної місцевої жительки і під приводом обміну гривень на долари шахрайським шляхом заволоділи коштами потерпілої в розмірі 30 тисяч гривень.

До 67-річної хмельничанки зателефонувала невідома особа, яка представилась працівником банку, і під приводом розблокування банківської картки, випитала в потерпілої персональні дані та зняла з рахунку 964 гривні.

Ще двоє хмельничан стали жертвами ошуканства, намагаючись придбати талони на дизельне пальне за зниженими цінами. У результаті 31-річний чоловік втратив 18 тисяч гривень, а 24-річний — 2400.

По усіх цих фактах працівники поліції відкрили кримінальні провадження і зараз працюють над встановленням осіб зловмисників.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне