Штраф 100 тисяч гривень сплатить підприємець за незадакларовану працю водія-експедитора

Фото: UZHGOROD.in

Хмельницький окружний адміністративний суд своїм рішенням підтвердив правомірність дій контролюючих органів краю щодо накладення штрафу на фізичну особу-підприємця у розмірі 111 тисяч 690 гривень за використання праці офіційно неоформленого працівника. Постанову було винесено управлінням Держпраці на підставі акту документальної планової перевірки Головного управління ДФС у Хмельницькій області.
Судом встановлено, що у своїй діяльності ФОП використовував працю працівника – водія-експедитора без укладання трудового договору, який здійснював міжнародні транспортні послуги з перевезення багажу та вантажобагажу (товаробагажу).
Статтею 265 Кодексу законів про працю України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати. На сьогодні це 111 690 гривень.
Варто зауважити, роботодавці грубо порушують трудове законодавство у наступних випадках: якщо: фактично допустили працівника до роботи без оформлення трудового договору; виплачують заробітну плату без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків; оформили працівників на неповний робочий час, тоді як вони фактично виконують роботи повний робочий час, установлений на підприємстві; підміняють трудові відносини договорами цивільно-правового характеру.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне