Славнозвісного директора комунального підприємства викрито ще й у легалізації коштів

124368
Фото: zib.com

Директора комунального підприємства, якого судитимуть за привласнення бюджетних коштів, викрито ще й у їх легалізації. Як інформує Управління захисту економіки в Хмельницькій області, усі гроші директор здобув виключно злочинним шляхом.

Посадовця, обвинуваченого у привласненні бюджетних коштів викрили працівники Управління захисту економіки в Хмельницькій області спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції області.

Так, правоохоронцями було встановлено, що керівник підприємства підрядника уклав із директором школи договір про проведення капітального ремонту банно – прального корпусу. Під час виконання робіт по договору, з метою заволодіння бюджетними коштами, директор комунального підприємства вніс до актів виконаних робіт відомості. Вони не відповідали обсягам фактично виконаних робіт. Внаслідок протиправних дій вартість виконаних робіт було завищено на суму 167 тисяч гривень.

У подальшому, шляхом зловживання службовим становищем, зловмисник заволодів вказаними коштами.

В межах досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України (Службове підроблення), здобуто достатньо доказів для доведення вини керівника комунального підприємства.

За зазначеними статтями посадовцю оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. А обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

Однак, в рамках досудового розслідування вказаного кримінального провадження оперативниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області викрито ще один факт протиправної діяльності директора комунального підприємства.

Так, зловмисник, зловживаючи службовим становищем, під час проведення капітальних та поточних ремонтів в комунальних закладах області,  здійснив привласнення бюджетних коштів в сумі близько 200 тисяч гривень. Усі ці кошти директор легалізував, перерахувавши на підконтрольні йому підприємства та перевівши в готівку.

За даним фактом слідчими ГУ НПв Хмельницькій області розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.209 Кримінального кодексу України (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом). Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне