Сьогодні рятувальники провели рейди на водоймах області (ФОТО)

Сьогодні рятувальники провели рейди на водоймах області (ФОТО)
Фото: km.dsns.gov

9 грудня рятувальники ГУ ДСНС України у Хмельницькій області із представниками ЗМІ провели рейди на кризі річок та озер.

Любителям зимової риболовлі вкотре нагадали основні правила безпечної поведінки, зазначивши, що у разі різкого потепління взагалі не варто виходити на лід. Адже крига на водоймах не надто міцна і у будь-який момент може проломитися під ногами. Усім, з ким довелося поспілкуватись, працівники ДСНС вручили тематичні листівки із застереженнями та провели інструктаж з питань дотримання безпечної поведінки на кризі.

Якщо ви стали свідком нещасного випадку на льоду, одразу телефонуйте в Службу порятунку «101». Для надання допомоги можна скористатися будь-якими підручними засобами: ременем, палицею, мотузкою, поводком для собак. Головне пам’ятати, що постраждалий може бути в стані шоку, паніки і, рятуючись, може потягнути за собою. В такому разі найкраще було б знайти будь-яку річ, щоб покласти її між собою та потопаючим. Діставши потерпілого з води, потрібно одразу відповзти від пролому на найбільш безпечну відстань та, за необхідності, надати потерпілому домедичну допомогу.

Дотримуйтесь порад та не наражайте себе на небезпеку.

Інформація і фото ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Річка Південний Буг, м. Хмельницький

 

Полонський район

Кам’янець-Подільський

Летичівський район

Чемеровецький район

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне