Суд поновив на роботі завідувачку відділення анестезіології та інтенсивної терапії районної лікарні

Фото: dzerkalo.media

Старокостянтиніський районний суд поновив на роботі завідувачку відділення анестезіології та інтенсивної терапії районної лікарні. На користь жінки стягнули понад 92 тис. грн. за час вимушеного прогулу і 2 тис. грн. моральної шкоди.

Згідно із рішенням, позивачка з 2009 року працювала лікарем анестезіологом. У 2016 вона стала завідувачем відділення. У квітні 2018 жінку з посади звільнили на підставі ст. 40 Кодексу законів про працю, не вказавши при цьому, за яким конкретно пунктом. Трудова книжка містила запис про звільнення у зв’язку із виявленою невідповідністю працівника займаній посаді або виконуваній роботі внаслідок недостатньої кваліфікації або стану здоров’я, які перешкоджають продовженню даної роботи (п. 2 ст. 40 КЗпП). Крім невідповідності записів, порушення виявили й у відсутності згоди профспілки. Таку отримали вже в процесі судового розгляду.

Представник медичного закладу в суді пояснив, що в колективі не склались нормальні службові стосунки, існують конфлікти, тому позивачка не може бути завідувачем відділення.

“… в судовому засіданні встановлено, що перед звільненням П. не було проведено атестацію на предмет її відповідності-невідповідності займаній посаді чи виконуваній роботі, а також не встановлено, що П. за станом здоров’я (стійкого зниження працездатності) не може належно виконувати покладених на неї трудових обов’язків, чи їх виконання протипоказано за станом здоров’я, або небезпечне для членів трудового колективу чи громадян, яких вона обслуговує, і неможливо перевести, за її згодою, на іншу роботу”, – йдеться у судовому рішенні.

Відтак, вердиктом Феміди наказ про звільнення визнали незаконним і лікарку поновили на адміністративній посаді.

Повідомляє прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне