Суд встановив факт народження дитини на тимчасово окупованій території

Фото: newskm.net

Жінка звернулась до Хмельницького міськрайонного суду  із заявою про встановлення факту народження дитини. Як на підставу позову, мати вказала, що у вересні 2018 року  в м. Сімферополь у неї народився син.  Так як після окупації території АРК жінка разом із старшими дітьми постійно проживає в м. Хмельницькому, вона звернулась до місцевого відділу державної реєстрації  актів цивільного стану з метою  державної реєстрації народження хлопчика, однак їй було відмовлено. Тож жінка змушена була звертатись до суду.

Рішенням Хмельницького міськрайонного суду було задоволено заяву матері та встановлено факт народження  хлопчика в місті Сімферополі Автономної Республіки Крим України.

При цьому, суд в рішенні вказав, що відповідно до ст. З Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», сухопутна територія Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, є тимчасово окупованою територією.

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та рановий режим на тимчасово окупованій території України» будь-який акт (рішення, документ) є недійсним і не створює правових наслідків.

Оскільки відповідно до  ч. 1 ст. 144 Сімейного кодексу України батьки зобов’язані невідкладно, але не пізніше одного місяця від дня народження дитини, зареєструвати народження дитини в органі державної реєстрації актів цивільного стану, таким чином суд захистив права та інтереси дитини, що народилась на окупованій території.

За повідомленням прес-служби Хмельницького міськрайонного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне