У Хмельницькому судитимуть неповнолітніх, які цієї зими викрадали автівки

Фото: journalist.today

За результатами досудового розслідування викрито злочинну групу з чотирьох неповнолітніх осіб, які незаконно заволоділи транспортними засобами мешканців обласного центру, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Зловмисниками виявилися учні одного з ліцеїв у м. Красилові – жителі Красилівського та Хмельницького районів віком 16-17 років, один із яких раніше судимий за майнові злочини. Попередньо домовившись між собою, у нічну пору доби вони підшукували автомобілі, припарковані у дворах житлових будинків, та, відкриваючи двері салонів за допомогою заздалегідь заготовленої викрутки, намагались ними заволодіти.
За період з грудня минулого по березень поточного років таких спроб було п’ять. У двох випадах довести свій злочинний умисел до кінця їм вдалось, ще три транспортні засоби з різних причин доставити до заздалегідь визначеного місця зловмисники не змогли, а тому залишили їх на півдорозі. Окрім того, із одного автомобіля неповнолітні викрали відеореєстратор та пневматичний пістолет, які там знаходилися.
В рамках вказаного кримінального провадження найактивнішого члена групи працівниками поліції затримано у м. Красилів, де він намагався збути викрадений автомобіль.
За клопотанням сторони обвинувачення йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, обвинувальний акт за підозрою вказаних осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України спрямовано для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне