У Хмельницькому тестували ще один фонтан. Реконструкція площі Свободи і водограй коштували місту 4,6 млн гривень

Фото: Life Khmelnitsky

Вчора, 10 серпня на площі Свободи тестували фонтан для закоханих.

Згідно додаткової угоди №3 від 23 травня 2018 року, що розміщена на порталі Prozzoro, повноцінно запрацювати водограй має до 1 вересня.

Нагадаємо, що реконструкція площі та будівництво фонтану розпочалось ще у минулому році. Загальна вартість цих робіт потягнула з бюджету 4,6 млн гривень.

Про порушення законодавства під час тендеру писала голова ГО “Жіночий Антикорупційний Рух” Альона Береза. У своєму розслідуванні “Тернопільська фірма-фігурант кримінального провадження ремонтуватиме площу у Хмельницькому за майже 5 млн. грн”, громадська активістка зазначає, що тендер відбувався двічі. Перший раз замовник – управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради оголошує закупівлю, однак встановлює дискримінаційні вимоги для майбутніх підрядників. Тернопільська фірма ТОВ «ТОМ–ІнвестБуд» одразу подала документи, але тендер завершився безрезультатно. Врешті через день упрвавління ЖКГ знову оголошує тендер і не вносить змін у вимоги. За другим разом у тернополян з’явився ще один конкурент – хмельницька фірма ПП “Спорт-прогрес”. В обласному центрі ця фірма відома тим, що робила автоматичний полив поля на стадіоні “Поділля”. Також ця фірма виграла тендери на автоматичний полив і реконструкцію самого футбольного поля на стадіоні “Локомотив”.  Та попри тісні співпрацю із землякам на спортивних закупівлях, перемогу отримали тернополяни.

Якщо ж говорити про тернопільську фірму ТОВ «ТОМ–Інвестбуд», то її засновниками є Мазурик Василь Романович та Мазурик Віталій Романович. Успіх у закупівлях фірму наздогнав лише у 2016–2017 рр. Ця юридична особа є реальним фаворитом у одного замовника – Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради, йдеться у розслідуванні Альони Берези. За інформацією тернопільських ЗМІ саме Мазурик Василь є довіреною особою мера – свободівця Тернополя Сергія Надала та навіть балотувався до Тернопільської міськради за виборчим списком місцевої партії «Солідарність правих сил», яку також пов’язують із мером. Також ТОВ “ТОМ–ІнвестБуд” є фігурантом кримінального провадження щодо завищення цін на роботи. У травні цього року суд також наклав арешт на майно фірми.

“Маючи негативний шлейф в історії та навіть фігурування у кримінальному провадженні, тернопільська фірма тепер виявила інтерес до «улюблених робіт» і у м. Хмельницькому. Чи випадково? Враховуючи, що правлячою більшістю в обох містах є представники однієї політичної сили, то випадковість такого розширення тендерної географії цього учасника мабуть можна виключити,” – резюмує у своєму розслідуванні голова ГО “ЖАР” Альона Береза.

Відео Life Khmelnitsky

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне