У Хмельницькому затопило відремонтований за майже 2 млн грн стадіон

Фото: Віктор Карван

Відповідний пост із фотографіями на своїй сторінці у Facebook зробив хмельничанин Віктор Карван.

Скріншот допису

Як стверджує чоловік, через відсутність системи водовідведення на стадіоні «Локомотив», що у мікрорайоні Гречани, утворились величезні калюжі.

Ситуація на стадіоні “Локомотив” 1 травня 2019 року Фото: Віктор Карван

Вода також стоїть і на бігових доріжках.

Ситуація на стадіоні “Локомотив” 1 травня 2019 року Фото: Віктор Карван

Через свій допис хмельничанин звертається до міського голови Олександра Симчишина з проханням прийняти відповідні рішення.

«Адже декілька років тому в реконструкцію цієї спортивної споруди вкалали немалі кошти з бюджету міста у мільйонних еквівалентах. Та про елементарне здається забули….. Надіюсь, що хтось таки покаже ці фото міському голові Симчишину Олександру, а він вже у свою чергу прийме відповідні заходи для влаштування системи водовідведення з даної території», – пише Віктор Карван.

2 травня ситуація на стадіоні трішки поліпшилась. Але величезні калюжі і досі були помітні саме довкола поля на бігових доріжках.

Ситуація на стадіоні “Локомотив” 2 травня 2019 року Фото: Віктор Карван

Ситуація на стадіоні “Локомотив” 2 травня 2019 року Фото: Віктор Карван

Ситуація на стадіоні “Локомотив” 2 травня 2019 року Фото: Віктор Карван

Скільки коштував ремонт стадіону?

«Новини. Хмельницький» вирішили порахувати, скільки ж насправді влада витратила бюджетних коштів на ремонт/реконструкцію цього стадіону. Ремонтні роботи розпочались тут ще у 2016 році. На капітальний ремонт саме футбольного поля на стадіоні «Локомотив» виділили 530 тисяч гривень. Принаймні саме таку суму назвав у своєму звіті за перший рік роботи мер Олександр Симчишин.

За даними пошуково-аналітичної системи 007, ми нарахували лише 505 611. 41 грн – саме така сума із призначенням на «капітальний ремонт футбольного поля» вийшла згідно здійснених трансакцій. Варто також зауважити, що 21 131 грн СКЦ «Плоскирів» (замовник капітального ремонту) здійснив вже у 2017 році.

Майже півмільйона – 496 367 грн були скеровані на рахунок ФОП Сампір Володимир Дмитрович. Так у 2017 році ГО «Нагляд» опублікувала відповідь на інформаційний запит щодо стадіону «Локомотив», а саме Акт прийому-передачі матеріалів. Згідно цього документу, у листопаді 2016 року СКЦ «Локомотив» передало ФОП Сампір В.Д. майже півтора центнера насіння газонної трави та 249,98 кг мінеральних добрив. Перші ж проплати згідно даних  пошуково-аналітичної системи 007, на рахунки підприємця були скеровані за три місяці до передачі насіння та добрив.

Копія акту прийому-передачі матеріалів Фото: ГО “Нагляд”

Примітно, що інформація про ці роботи відсутня в системі «Prozorro». Хоча відповідно до п.13 Порядком здійснення допорогових закупівель, затвердженим Наказом ДП “Зовнішторгвидав України” від 13.04.2016 № 35 «ініціатор закупівлі надає департаменту фінансової роботи та господарського забезпечення скан-копію укладеного договору в день його реєстрації з метою своєчасного складення та розміщення звіту про укладений договір».

Система поливу за понад 750 тисяч гривень та огорожа за 600 тисяч

Але це не єдині капіталовкладення у стадіон у мікрорайоні Гречани. 13 грудня 2016 року між СКЦ «Плоскирів» та ПП «СПОРТ-Прогрес» був укладений договір про будівництво автоматичної системи поливу футбольного поля «Лоткомотив». Вартість цих робіт склала 762 136 грн. Сума була переведена на рахунки підрядника двома трансакціями 26 і 28 грудня 2016 року згідно акту №1 та акту №2.

А ось вже 30 грудня 2016 року після ПОВНОЇ оплати робіт замовник та підрядник укладають додаткову угоду про продовження терміну здачі робіт на 2017 рік.

Копія додаткової угоди між СКЦ “Плоскирів” та ПП “СПОРТ-ПРОГРЕС”

І вже у вересні 2017 року СКЦ «Плоскирів» зробить ще одну проплату на рахунки ПП «СПОРТ-ПРОГРЕС» – 4 716 грн із призначенням будівництво автоматичної системи поливу.

Після звершення капітального ремонту СКЦ  «Плоскирів» проплатило ще 603 109 грн все тому ж підряднику. На цей раз – за будівництво огорожі.

Скріншот із сатй “Дозорро”

Таким чином за рік у реконструкцію стадіону «Локомотив» з міського бюджету було інвестовано  1 866 328 грн, без урахування вартості проектно-кошторисної документації та послуг технічного нагляду.

А хто ж підрядник?

А тепер пропонуємо більш детально глянути на підрядників, а точніше, підрядника, який виконував ці роботи. Перші проплати буди скеровані ФОП Сампір Володимир Дмитрович. За даними аналітичної системи YouControl , підприємець зареєструвався у 2008 році. Чоловік сам родом з Шепетівського району, принаймні саме ця адреса вказана у реєстрі. 19 серпня 2016 року Володимир Сампір створює ПП «СПОРТ-ПРОГРЕС» із статутним капіталом 350 грн, 3 листопада засновник збільшив його до 50 тис. грн. На цей раз реєструє її у м. Хмельницький за адресою Трудова 11/А.

Перший тендер, який отримала ця фірма одразу після реєстрації став спортивний майданчик у м. Славута. Вартість робіт склала 1 435 547 грн. У 2016 році підприємство мало сім договорів на загальну суму майже 5,5 млн. грн, а в 2017 році отримало лише дві закупівлі на загальну суму 5,6 млн. грн.

Вже у 2017 році підприємство отримала державних замовлень на 17 697 331 грн. У 2018 – 37 906 781 грн.

Саме це підприємство, як писали у своєму розслідуванні «Тернопільська фірма-фігурант кримінального провадження ремонтуватиме площу у Хмельницькому за майже 5 млн. грн?» активісти ГО «Жіночий антикорупційний рух» відіграло роль так званного легалізатора тендеру: частину документів не подало, і встановило вищу ціну від конкурента для реконтрукції фонтану на площі Свободи.

Раніше Володимир Сампір був директором ПП «Магнолія СВ» зі статутним капіталом 5 тис. грн. Фірма теж надавала ландшафтні послуги, а в 2012 році припинила своє існування. Наприкінці 2017 року підприємець зареєстрував ще одну фірму ПП «СПОРТ-ПРОГРЕС-2». А в березні 2019 року зареєстрував ПП «БЛАГОБУДСЕРВІС» із пропискою у Старокостянтинові.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне