У Хмельницьку область найбільше інвестують з офшорного Кіпру, Росії та Польщі

Фото: wall.alphacoders.com

Про основні показники Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України по Хмельницькій області на 1 липня 2018 року

Станом на 1 липня 2018р. на обліку в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) по Хмельницькій області перебувало 28,9 тис. юридичних осіб та 1,5 тис. відокремлених підрозділів без статусу юридичної особи.

Найбільша кількість юридичних осіб розташована у містах Хмельницькому (39% від загальної їх кількості), Кам’янці-Подільському (7%) та Хмельницькому районі (6%). У цих регіонах і рівень насиченості суб’єктами в розрахунку на 1000 осіб наявного населення значно перевищує середній рівень по області (23 юридичні особи).

Найпоширенішими організаційними формами суб’єктів економіки залишаються товариства з обмеженою відповідальністю – 7,3 тис. (25% в загальній сукупності юридичних осіб), приватні підприємства – 5,6 тис. (19%), органи влади, організації (установи, заклади) – 4,0 тис. (14%).

За січень–червень 2018р. в ЄДРПОУ області взято на облік 673 юридичні особи (2,3% від загальної їх кількості). Найбільша кількість суб’єктів створена традиційно в м. Хмельницькому (43% від усіх заснованих), за видами економічної діяльності – у сфері надання інших видів послуг (23%), адміністративного та допоміжного обслуговування (12%), сільського, лісового та рибного господарств, а також оптової та роздрібної торгівлі (по 11%). Із створених за цей період юридичних осіб 42% становили господарські товариства, 30% – об’єднання громадян, 7% – приватні підприємства.

Разом з тим у січні–червні 2018р. знято з обліку в ЄДРПОУ 196 юридичних осіб, з них найбільше – у м. Хмельницькому (третина від загальної кількості ліквідованих). Серед ліквідованих 42% становили підприємства та господарські товариства.

У створенні суб’єктів господарської діяльності області брали участь 912 іноземних засновників із 67 країн світу. Найбільша кількість підприємств створена за участю іноземних засновників Польщі – 11%, Кіпру та Російської Федерації – по 10%.

Матеріал створено за інформацієї Хмельницької ОДА.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне