У Славутському районі прокуратура повернула державі землю вартістю 4,8 мільйона гривень

Фото: wall.alphacoders.com

Як повідомляє прес-служба Хмельницької обласної прокуратури, з метою припинення використання недобросовісним орендарем земель державної власності Шепетівська місцева прокуратура звернулася до господарського суду Хмельницької області з позовними вимогами про розірвання договору оренди земельної ділянки, розташованої на території Горицької сільської ради Славутського району.

Славутська РДА

Договір укладено між Славутською райдержадміністрацією та одним із товариств терміном на 5 років у травні 2015 року.
Відповідно до умов правочину, комерційний суб’єкт отримав у користування для ведення товарного сільськогосподарського виробництва землі площею 288 га, за що зобов’язався щомісячно сплачувати орендну плату.
Проте землекористувачем кошти на відповідний рахунок систематично не вносились, а тому сума заборгованості по орендній платі перевищила 100 тис. грн.
Порушення істотних умов договору стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді.
Рішенням господарського суду Хмельницької області, залишеним в силі судом апеляційної інстанції, позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Базан, на сьогодні рішення суду виконано у повному обсязі, землі сільськогосподарського призначення вартістю понад 4,8 млн. грн. повернуті законному користувачу.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне