У Старокостянтинові комунальне підприємство закупило паливо за завищеною ціною

Фото: Regionews.Sumy.ua

Порушення законодавства при проведенні публічних закупівель одним із комунальних підприємств міста Старокостянтинів виявила Старокостянтинівська місцева прокуратура

Закупівлю провели у лютому цього року. На відкритих торгах тендернй комітет комунального закладу визначив переможця, з яким укладено договір про закуплю за бюджетні кошти 45 тис. літрів паливно-мастильних матеріалів – бензину марки А-92 та дизельного палива. За це все вони мали заплатити трохи більше 1, 1 млн. грн.
Та вже після торгів ситуація змінилась. Замовник та постачальник без будь-яких належних на те підстав уклали додаткову угоду, де зменшили загальні обсяги пального на 3 тис. літрів, а загальну вартість предмету закупівель зменшено лише на 24 тис. грн.
Таким чином, протиправно збільшено ціну за одиницю товару, що не відповідає вимогам тендерної документації.
Водночас, згідно інформації Головного управління статистики у Хмельницькій області,  ринкові ціни на бензин А-92 та дизельне паливо з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткової угоди змінились тільки у бік зменшення.
«Тому, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання зазначеної додаткової угоди до договору про закупівлю товарів на загальну суму понад 1,1 млн. грн. недійсною», – повідомив керівник Старокостянтинівської місцевої прокуратури Василь Сліпець.
Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне