У Старокостянтинтинові комунальники закупили пальне на 1,3 мільйони за завищеними цінами

Фото: shepetivka.com.ua

Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення законодавства при проведенні публічних закупівель одним із комунальних підприємств міста Старокостянтинів, яке здійснює діяльність у сфері ремонту доріг.

Встановлено, що у лютому цього року тендерним комітетом комунального закладу визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір про закуплю за бюджетні кошти 55 тис. літрів паливно-мастильних матеріалів – бензину марки А-92 та дизельного палива.
Відповідно до умов вказаного правочину загальна вартість товарної продукції склала понад 1, 3 млн. грн.
Водночас, після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, без будь-яких належних на те підстав, між замовником та постачальником укладено додаткову угоду, якою загальні обсяги пального, що планується закупити зменшено майже на 3,7 тис. літрів, а загальну вартість предмету закупівель зменшено лише на  40 грн.
Таким чином, протиправно збільшено ціну за одиницю товару, що не відповідає вимогам тендерної документації.
Разом з тим, згідно інформації Головного управління статистики у Хмельницькій області,  ринкові ціни на бензин А-92 та дизельне паливо з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткової угоди змінились тільки у бік зменшення.
«Тому, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання зазначеної додаткової угоди до договору про закупівлю товарів на загальну суму понад 1,3 млн. грн. недійсною», – повідомив перший заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Мирослав Попадюк.
Позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне