У Віньковецькому районі припинено неправомірне використання землі вартістю понад 5 млн грн

795012904_w640_h640_id_288
Фото: prom.ua

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин та охорони дитинства.

Городоцькою місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при використанні землі сільськогосподарського призначення на території Віньковецького району.

За інформацією облпрокуратури, у квітні цього року між професійно-технічним навчальним закладом та одним із товариств укладено договір, відповідно до якого у користування суб’єкта господарювання передано земельну ділянку площею 150 га.

Фактично між сторонами склались відносини з оренди землі, які повинні реалізуватися у чіткій відповідності до вимог земельного законодавства.

Окрім цього, повноважень розпоряджатись цією землею, за відсутністю рішення відповідного органу влади та без проведення аукціону, освітній заклад не мав.

В порушення вимог законодавства ділянка, надана навчальному закладу для забезпечення виконання його завдань, використовувалась приватним агровиробником для отримання прибутку.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Сергій Стецюк, з метою припинення вказаних порушень прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання вказаного правочину недійсним та звільнення землі недобросовісним користувачем.

Під час судового розгляду справи спірний договір між відповідачами розірвано та ділянку повернуто законному власнику.

Нагадаємо, на Хмельниччині фітосанітарний стан посівів озимих культур. Протягом першої декади грудня на території області спостерігалась нестійка холодна погода. Опади відмічались у вигляді дощу, снігу, мокрого снігу, мряки. Сніговий покрив на посівах 1-10 см. В окремих місцях полів грунт промерз від 1 до 16 см. На окремих посівах озимих під час відтаювання, промерзання утворилась льодова кірка. Температура грунту на глибині залягання вузла кущення озимих культур -1…-7 С. Враховуючи погодні умови, наявність достатньої кормової бази, високий потенціал розмноження мишоподібних гризунів, чисельність шкідника буде надалі збільшуватися. У разі відсутності захисних заходів, це буде становити серйозну загрозу посівам озимини.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне