В Ізяславі судили неповнолітнього за крадіжку мобільного телефону

Фото: Правда.іф

Протягом року хлопцю  обмежили дозвілля та зобов’язали перебувати за місцем проживання з 22 години до 6 години, нагляд має здійснювати матір юнака, йдеться у повідомленні прес-служби Апеляційного суда Хмельницької області.

За вироком, 16-річний юнак в квітні цього року разом із товаришем прийшов до підвалу магазину в Ізяславі, аби пограти в комп’ютерні ігри. В якийсь момент помітив, що один із відвідувачів, залишивши свій мобільний на столі, вийшов із приміщення. Хлопець непомітно забрав гаджет собі й користувався майже місяць, допоки його не вилучили поліцейські.

«Щире розкаяння неповнолітнього та його подальша бездоганна поведінка, наявність якої підтверджується законним представником, ретельно дослідженими судом психолого-педагогічною характеристикою з місця навчання, психологічним дослідженням особистості неповнолітнього, інформацією щодо вчинення неповнолітнім інших злочинів, переконує суд у тому, що неповнолітній для досягнення мети виправлення, попередження вчинення ним нових злочинів на момент винесення вироку не потребує застосування покарання, а тому його доцільно звільнити від покарання із застосуванням примусових заходів виховного характеру відповідно до вимог ст. 105 КК України», – ідеться у вироку суду.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне