В Ізяславському районі поліція викрила схему розкрадання лісу

В Ізяславському районі поліція викрила схему розкрадання лісу
Фото: ГУ НП у Хмельницькій області

Про подію повідомляє Управління захисту економіки в Хмельницькій області. Протиправною діяльністю займався директор спеціалізованого лісокомунального підприємства Ізяславського району. Посадовець організував злочинну схему власного збагачення шляхом незаконної вирубки лісу та реалізації ділової деревини суб’єктам підприємницької діяльності. Реалізація здійснювалась по заниженій ціні та під виглядом технічної сировини, йдеться у повідомлені.

Так, 21.11.2018 оперативниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області спільно зі слідчими ГУ НП в області та за процесуального керівництва військової прокуратури Чернівецького гарнізону Західного регіону України зафіксовано факт реалізації керівником підприємства не облікованої ділової деревини першого сорту породи дуб підприємцю області на загальну суму 165 тисяч гривень по заниженій ціні під виглядом технічної сировини.

Фото: ГУ НП у Хмельницькій області

У ході проведення санкціонованих обшуків в адміністративних і господарських приміщеннях комунального підприємства виявлено та вилучено документи, що підтверджують протиправну діяльність, грошові кошти в сумі 160 тисяч гривень, а також необліковану деревину. Кошти в сумі 5 тисяч гривень було передано фігуранту раніше у якості завдатку.

Фото: ГУ НП у Хмельницькій області

За даним фактом Слідчим управлінням Поліція Хмельницької областіздійснюється досудове розслідування кримінального провадження за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), санкція якої передбачає позбавлення волі від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото: ГУ НП у Хмельницькій області

Посадовця затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошено про підозру у вчиненні вищезазначеного кримінального правопорушення.
Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Фото: ГУ НП у Хмельницькій області

Операція з викриття та затримання правопорушника проводилась за участі співробітників УСБУ в Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне