Військовий просить встановити факт перебування у полоні незаконних збройних формувань в період виконання обов’язків військової служби на окупованих територіях Донецької та Луганської областей

В обласному центрі судитимуть юнака, який збував амфітамін
Фото: суд

Військовослужбовець військової служби правопорядку Збройних сил України звернувся до суду з заявою про встановлення факту перебування у полоні незаконних збройних формувань в період виконання обов’язків військової служби на окупованих територіях Донецької та Луганської областей в червні 2014 року.

На обгрунтування вимог військовий зазначив, що перебуваючи на службі Збройних сил України в червні 2014 року для виконання бойових завдань був направлений в район проведення АТО до м. Артемівськ Донецької області.

Під час слідування до пункту призначення у складі групи військовослужбовців з 5 осіб на залізничній станції міста Дебальцево Донецької області були захоплені в полон незаконним збройним формуванням, а саме бандою козаків «Війська Донського отамана Козиціна». Військових перевезли до м. Перевальськ Луганської області де утримували на протязі 18 днів. За сприяння спілки воїнів –афганців Луганської області заявник був звільнений.
З метою отримання підтвердження перебування в полоні військовий звернувся до Об’єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників при СБУ, однак отримав відповідь, що у списках осіб, які були захоплені в полон та перебували у заручниках у районі проведення антитерористичної операції його прізвище не значиться, інформація щодо перебування у полоні відсутня та потребує уточнення.
Зважаючи на викладене, чоловік просить в судовому порядку встановити факт його перебування у полоні, так як двоє його колег, що разом перебували у полоні, отримали підтвердження Об’єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників при СБУ перебування у полоні.

Наразі вирішується питання щодо відкриття провадження по справі та можливості призначення справи до судового розгляду.

Про подію повідомляє прес-секретар Хмельницького міськрайонного суду Алла Плінська.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне