Винуватця аварії, в якій загинула 25-річна жінка, засудили до 4 років ув’язнення

13121807
Фото: hm.npu.gov

У ході розслідування було встановлено, що 46-річний чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, сів за кермо технічно несправного автомобіля. Далі він перевищив допустиму швидкість руху, з’їхав у кювет і здійснив наїзд на дерево, у результаті чого загинула його пасажирка.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 13 травня цього року близько 02.10 години на автодорозі між селами Великий і Малий Чернятин Старокостянтинівського району.

46-річний місцевий житель на автомобілі «ВАЗ 2110» з’їхав у кювет та зіткнувся з деревом. У результаті ДТП він отримав тілесні ушкодження у вигляді забою грудної клітини та перелому ребра і був госпіталізований в травматологічне відділення Старокостянтинівської центральної районної лікарні. 25-річна пасажирка автомобіля, жителька села Великий Чернятин, від отриманих травм померла на місці події.

Як повідомляє прес-служба поліції, водій перебував у стані алкогольного сп’яніння перевищив швидкість, а автомобіль був технічно несправним.

У суді винуватість водія у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286  Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої) було повністю доведено. Йому призначили покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Проте від відбування покарання його звільнили, встановивши іспитовий строк тривалістю 3 роки.

Сторона обвинувачення подала апеляцію і рішенням Хмельницького апеляційного суду вирок районного суду в частині звільнення чоловіка від відбування покарання з випробуванням було скасовано. Відтак, винуватцю ДТП доведеться провести 4 роки за ґратами.

Нагадаємо, на Хмельниччині у результаті подвійної ДТП травмувалися двоє людей. Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 12 грудня, близько 07.00 години на автодорозі «Житомир — Чернівці» поблизу села Веселівка Красилівського району.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне