За сутенерство та збут наркотиків молоду жінку на Хмельниччині суд взяв під варту

Фото: Апеляційний суд Хмельницької області,

Як повідомляє прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області, Віньковецький районний суд відправив під варту підозрювану у вчинені злочинів, передбачених ч. 1, ч. 3 ст. 303 КК України «Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією» та ч. 2 ст. 307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Згідно з ухвалою суду, молода жінка пробуде за гратами до 17 листопада цього року. Або ж може внести 73640 грн. застави – і на волі чекати розгляду справи у суді.

На обрані найсуворішого запобіжного заходу наполягали прокурор і слідчий. Натомість сама підозрювана категорично відкидала таке клопотання, власне, як і пред’явлену їй підозру.

Проте слідчий суддя дійшов до висновку, що 19-річна жителька Новоушицького району обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжких злочинів, за які передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна, постійного місця проживання і роботи не має, раніше вже притягувалася до кримінальної відповідальності. Крім того, суд вважає, що вона може впливати на свідків та переховуватися від органів досудового слідства.

Ухвала ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційного суду області.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне