Замовники будівництва сплатять майже 500 тис грн пайової участі

68_main
Фото: glavcom

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини продовжують активно реагувати на випадки недобросовісного виконання замовниками будівництва. А це обов’язок щодо пайової участі у створенні і розвитку інфраструктури регіону.

Хмельницькою місцевою прокуратурою в інтересах держави в особі Хмельницької міської ради заявлено позови про стягнення із двох місцевих мешканців близько 500 тис. грн. збитків. Вони були завдані невиконанням зобов’язання щодо сплати пайової участі у створенні та розвитку інфраструктури обласного центру.

За інформацією облпрокуратури, у 2015 році власником складського приміщення у м. Хмельницькому здійснено його добудову. В результаті цього задекларовано 386 кв. м введеного в експлуатацію об’єкта будівництва.Власником іншої нерухомості здійснено реконструкцію та задекларовано майже 500 кв. м введеного в експлуатацію житлового будинку.

«У зв’язку із тим, що замовники будівництва вимоги законодавства та пропозиції міської ради щодо укладення договорів про участь у створенні та розвитку інфраструктури м. Хмельницького проігнорували. Тож прокуратурою вжито заходів до стягнення цих коштів у судовому порядку», – повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Павло Маслюк.

Рішеннями Хмельницького міськрайонного суду позицію прокуратури підтримано та позови задоволено. Відтак, за реагування прокуратури замовників будівництва зобов’язано сплатити на користь Хмельницької міської ради близько півмільйона гривень.

Нагадаємо, на Хмельниччині у комунальну власність підлягають поверненню землі вартістю понад 1,5 млн грн. Прокуратурою встановлено, що у 2009 році комунальним підприємством для встановлення та експлуатації пересувного пункту для заправки автотранспорту скрапленим газом приватному підприємству передано нежитлове приміщення.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне