Засуджено трьох членів організованої групи за торгівлю психотропними речовинами

0
Фото: ekonomika.ko.net.ua
У суді доведено вину членів організованої групи, які з метою отримання прибутків здійснювали діяльність, пов’язану з незаконним придбанням, зберіганням, перевезенням з метою збуту, а також незаконним збутом психотропних речовин. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Правоохоронці області кілька місяців збирали доказову базу та документували протиправну діяльність злочинної групи.

Діючи в складі організованої злочинної групи, троє її членів розробили єдиний план, направлений на вчинення злочинів, пов’язаних з незаконним обігом психотропних речовин. Натомість організатор групи налагоджував шляхи придбання у невстановлених осіб у м. Київ психотропної речовини – амфетаміну та інших особливо небезпечних психотропних речовин та забезпечував їх перевезення. У тому числі засобами поштового зв’язку, в м. Хмельницький.
Після отримання посилок організатор зберігав психотропну речовину за місцем свого проживання, де розфасовував її по дозах та грамах, відповідно до замовлень. Далі надавав доручення іншим членам групи підшуковувати наркозалежних осіб, яким вона і збувалась.
Правоохоронцями задокументовано 6 епізодів злочинної діяльності, встановлено збут зловмисниками психотропних речовин на суму понад 40 тис. грн.
Окрім того, організатор злочинної діяльності намагався незаконно перемістити через митний кордон України до Республіки Польща, з приховуванням від митного контролю, амфетамін та канабіс, але довести свій намір до кінця не зміг завдяки кмітливості працівників митного поста.

Діяльність організованої групи припинено у лютому минулого року.

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаних осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання, перевезення та збут психотропних речовин та особливо небезпечних психотропних речовин у великих розмірах, вчинені повторно, організованою групою осіб) КК України, а організатора ще і кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15,  ч. 2 ст. 305 (замах на контрабанду наркотичних засобів, психотропних речовин) та ч.1 ст. 306 (розміщення коштів, здобутих від незаконного обігу психотропних речовин, у банках) КК України.
Як повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський, вироком Хмельницького міськрайонного суду, враховуючи обставини вчинення злочинів, організатору групи призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі, з конфіскацією майна. Двох інших членів від відбування покарання у виді 5 років позбавлення волі звільнено з іспитовим строком 3 роки.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне