Житель Старокостянтинівщини заплатить за незаконну вирубку дубів у лісі

Фото: volynnews.com

Як повідомляє сайт обласної прокуратури, обвинувачами Шепетівської місцевої прокуратури в суді доведено вину мешканця Старокостянтинівщини у вчиненні незаконної порубки лісу на території Ізяславського району.

Чоловік з корисливих мотивів у серпні минулого року здійснив порубку багатолітніх насаджень – 7 дерев породи дуб черешчатий та завдав навколишньому природному середовищу шкоду на суму близько 100 тис. грн.
За результатами судового розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка дерев). Засудженому призначено покарання у виді 1 року позбавлення волі, від відбування якого його звільнено із встановленням іспитового строку терміном 1 рік.
Разом з тим, з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення шкоди, завданої довкіллю.
Як повідомив заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Вадим Вітрук, рішенням Ізяславського районного суду Хмельницької області позов про стягнення майже 100 тис. грн. із винної у вчиненні протиправних дій особи задоволено.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне