Жителі Хмельницької області віддали шахраям майже 130 тисяч гривень

Фото: segodnya.ua

Минулої доби до територіальних підрозділів поліції області надійшло 6 заяв від громадян, які стали жертвами шахраїв і через свою довірливість втратили чималі кошти. Наразі правоохоронці з’ясовують усі обставини і працюють над пошуком зловмисників.

Так, 28-річний кам’янчанин намагався через один із інтернет-сайтів придбати ноутбук. Потерпілий перерахував на вказаний продавцем рахунок 7316 гривень, але товар так і не отримав. Також намагаючись придбати продовольчі товари через інтернет, на вудку шахраїв потрапив житель села Кам’янка Кам’янець-Подільського району. Чоловік втратив 15840 гривень.

Троє подолян стали жертвами псевдобанкірів. До жительки Кам’янця-Подільського зателефонував незнайомець, який представився працівником служби безпеки банку та під приводом розблокування картки випитав у потерпілої реквізити і зняв з рахунку 9700 гривень. За аналогічною легендою тільки під приводом підвищення ступеня захищеності банківської картки у жителя села Григорівка Старокостянтинівського району шахраї зняли з рахунку 5320 гривень. А у жительки Хмельницького псевдобанкіри під приводом термінового блокування рахунку зняли з картки 39905 гривень.

50 000 гривень віддала шахраям жителька Хмельницького. Вона повірила в легенду про те, що її син потрапив у ДТП і терміново потрібні кошти на лікування жінки, яку він травмував.

По усіх цих фактах шахрайств працівники поліції відкрили кримінальні провадження.

Поліція застерігає громадян бути обачними та пам’ятати про ці доволі поширені шахрайські схеми.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне