Апеляційний суд відхилив скарги обвинуваченого і страхової компанії у справі про ДТП

Фото: Фокус

Хмельницький апеляційний суд відхилив скарги обвинуваченого і страхової компанії у справі про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася у січні 2016 на автодорозі поблизу обласного центру. Винуватець аварії просив не застосовувати до нього додаткове покарання у виді позбавлення права керувати транспортним засобом. Страхова ж оскаржувала вирок у частині стягнення з неї коштів на відшкодування двом потерпілим.

Згідно із вироком Ярмолинецького районного суду чоловік, виїжджаючи з прилеглої території на автодорогу, не переконався в безпечності маневру, не надав дороги автомобілю, який рухався по правій смузі, внаслідок чого відбулося їх зіткнення. Втративши контроль над автікою, обвинувачений виїхав на зустрічну смугу, де в’їхав у рейсовий автобус. Одна із пасажирок автобуса отримала тяжкі травми, троє інших і водій – легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

Чоловіку призначили 4 роки в’язниці і на 2 роки позбавили права кермування. Від відбування покарання у виді позбавлення волі його звільнили з дворічним іспитовим строком. На користь потерпілих з обвинуваченого стягнули майже 198 тисяч гривень, а з страхової компанії – понад 40 тисяч гривень.

В апеляційній скарзі обвинувачений зазначав, що внаслідок позбавлення його права керування автомобілем його сім’я буде обмежена в можливості забезпечувати свої суспільні потреби. Однак, колегія суддів констатувала, що незручності для його сім’ї не є підставою для того, аби не призначати йому таке покарання. Доводи страхової компанії, яка заперечували проти стягнення з неї коштів, також визнали необґрунтованими. Відтак, апеляційний суд залишив вирок без змін.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне