Хмельниччина відкриває експортний потенціал Індії

Фото: ar.volyn.ua

Представники бізнес-спільноти на громадськості краю зустрілися за «круглим столом» Хмельницької торгово-промислової палати з Надзвичайним і Повноважним Послом Індії в Україні Маноджем Кумаром Бхарті, де обговорили перспективи співпраці в економічній, торгівельній та інших сферах.

Передувала цьому діалогу зустріч Посла Індії з очільником області Вадимом Лозовим, яка додала оптимізму і спонукала до подальшого спілкування. Головна мета такого безпосереднього формату розмови – обговорення перспектив майбутньої співпраці.

Діалог з високим гостем засвідчив, що перед Хмельниччиною відкриваються великі індійські перспективи. Зокрема, область може збільшити експорт до Індії бобових, зокрема, чечевиці, а також насіння соняшника та продукції його переробки. Крім вирощування бобових культур, іноземні гості запропонували співпрацю з індійськими компаніями, які залучені до реалізації проектів із будівництва високовольтних ліній електропередач, залізничних станцій, інфраструктури, комунікаційних веж, заводів з переробки сміття тощо.

Під час спілкування із представниками бізнесу Посол Індії деталізував аспекти з реалізації проектів в інвестиційному напрямку.

Йшлося також про співпрацю на суспільному, культурному та освітньому рівнях. «Існує 65 різних напрямків підготовки від вивчення англійської мови до курсів з IT, лідерства, фінансів, аудиту. І я хотів би, щоб жителі області скористалися можливістю відвідати Індію по цих програмах», – зазначив Манодж Кумар Бхарті.

Як зазначив заступник директора Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Андрій Грабовський, Індія сьогодні один із найбільших торговельний партнерів України, обсяги товарообігу між нашими країнами сягають мільйонів доларів: «Україна входить в число топ-країн, які експортують в Індію продукти сільського господарства. Це безпосередньо Щодо нашої області, то посол висловив зацікавленість в експорті продукції АПК. У цьому плані Хмельниччина має гарні перспективи».

За даними Хмельницької митниці ДФС, протягом першого півріччя цього року область експортувала до Індії продукції на 1,2 мільйона гривень. Домінують у номенклатурі товарів пиломатеріали та вироби з каменю.

Матеріал створено за інформацією ДФС у Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне