На Хмельниччині у хабарництві поліція викрила військового

Фото: Управління захисту економіки

Правоохоронці задокументували факт вимагання 5 тисяч доларів США неправомірної вигоди полковником Генерального штабу Збройних сил України.

Оперативники Управління захисту економіки в Хмельницькій області Нацполіції встановили, що кошти полковник вимагає від військовослужбовця, який проходив військову службу за контрактом.
За 5 тисяч доларів США службовець пообіцяв вплинути на прийняття позитивного рішення посадовцями Міністерства оборони України щодо відрядження військовослужбовця до миротворчої місії ООН.

Фігуранта затримано під час одержання обумовленої суми хабара

Вчора, 26 вересня, в одному із закладів харчування м. Хмельницького працівниками обласного управління захисту економіки Нацполіції, слідчого управління ГУ НП в області, військової контррозвідки СБУ під процесуальним керівництвом військової прокуратури Хмельницького гарнізону Західного регіону України затримали фігуранта під час одержання обумовленої суми хабара.

Затримання військовослужбовця

Полковника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

За повідомленням Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне