Працівники поліції розпочали навчання для представників тергромад, які стали учасниками проекту «Інститут соціальних перемовників»

Фото: ГУ НП у Хмельницькій області

Як повідомляє прес-служба поліції, у Хмельницькому розпочався перший модуль навчань для представників територіальних громад Хмельниччини, які виявили бажання взяти участь у спільному проекті Головного управління Національної поліції Хмельницької області та громадської організації «АСТАР».

Нагадаємо, проект стартував 29 березня 2018 року. Упродовж кількох місяців проводилася робота по відбору учасників, до яких висувалися певні вимоги.

Як розповіла керівник проекту Роксолана Іванова, перевага надавалася ініціативним, позитивно вмотивованим і патріотично налаштованим людям з хорошими морально-діловими якостями, які прагнуть  змінити країну на краще та допомогти працівникам поліції створити безпечне для життя середовище у своїх громадах.

Хмельницька область стала першою в Україні, де впроваджуватиметься така практика, хоча інститут соціальних перемовників уже давно і успішно діє у більш ніж у 20 країнах світу.

Планується, що соціальні перемовники будуть такими собі місцевими помічниками дільничного і працюватимуть на упередження серйозних конфліктів та правопорушень у тих ситуаціях, які не стосуються безпосередньої компетенції поліції. Спеціальний навчальний курс для них включає основи юридичних знань, психологію та мистецтво комунікації.

тренінг перемовників у самому розпалі

У перший день навчань заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області Валентин Білянський, який також є тренером Національної поліції України, поділився з учасниками проекту інформацією щодо правових засад діяльності майбутніх соціальних перемовників. Завдяки практичним завданням усі присутні уже з перших хвилин тренінгу змогли відчути, як буває важко вирішувати конфліктні ситуації мирним шляхом у реальному житті.

Попереду ще заплановано два навчальних модулі, під час яких поліцейські вчитимуть представників територіальних громад мистецтву переконання та ведення перемовин і особливостям спілкування з різними типами людей.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне