На Хмельниччині порушники порядку обігу підакцизних товарів поповнили бюджет на 5 мільйонів гривень

Фото: DrogMedia

Впродовж 2018 року фахівці Головного управління ДФС у Хмельницькій області провели 311 перевірок з питань додержання суб’єктами господарювання вимог, встановлених законодавством України, які є обов’язковими до виконання при здійсненні оптової і роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами.

У результаті задокументовано 549 порушень на загальну суму понад 6 мільйонів гривень. Відповідальність за них передбачена статтею 17 Закону України від 19.12.95 №481/95-ВР (із змінами і доповненнями) «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Левова частка порушень належить торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни на такі напої – 343 на суму 3,4 мільйона гривень та безліцензійна торгівля алкогольними напоями та/чи тютюновими виробами – 67 на суму понад 1 мільйон гривень.

Разом з тим, за результатами роботи щодо сплати порушниками застосованих фінансових (штрафних) санкцій до бюджету надійшло 4,9 мільйони гривень. В тому числі по матеріалах фактичних перевірок 2017 року – 720, 0 тисяч гривень.

Фіскали наголошують, сплата податків та дотримання податкового законодавства конституційний обов’язок кожного громадянина. Сумлінна та своєчасна сплата податкових зобов’язань сприяє розвитку держави та бізнес середовища зокрема.

Повідомляє офіційний портал Державної фіскальної служби України в Хмельницькій області

Нагадаємо, що польські митники назвали Хмельниччину кінологічною столицею України. Польські колеги, які проходили тут спеціальні двотижневі курси, вражені сучасним рівнем підготовки.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне