На Хмельниччині двічі палала суха трава

11
Фото: km.dsns.gov

У Теофіпольському та Полонському районах рятувальники ліквідували пожежі сухої трави. Про займання повідомляє прес-служба ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

7 квітня о 20:48 на пункт зв’язку 36-го державного пожежно-рятувального поста надійшло повідомлення про те, що в с. Човгузів Теофіпольського району виникла пожежа сухої трави на великій площі.

Негайно до місця виклику прибули рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій Теофіпольського району, силами аварійно-рятувального підрозділу було ліквідовано пожежу в найкоротший термін.

А вже 7 квітня о 21:50 на пункт зв’язку 17-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області надійшло повідомлення від мешканця м. Полонне про пожежу сухої трави  за межами населеного пункту м. Полонне.

Негайно до місця виклику було направлено 1 відділення 17 державної пожежно-рятувальної частини у складі  4 чоловік  на АЦ-40(130)63Б д.н. 54-66 Ч2. По прибуттю на місце пожежі  встановлено, що горить суха трава на відкритій місцевості за межами населеного пункту. Пожежу було локалізовано о 22:05 та ліквідовано о 22:10.

Причиною є необережність поводження з вогнем невстановленої особи.

Нагадаємо, що на Хмельниччині за добу сталось майже три десятка пожеж. 6 квітня рятувальники Хмельниччини 28 разів залучались до ліквідації пожеж. Незважаючи на численні застереження рятувальників, подоляни активно випалюють сухостій. Так, лише за добу вогнеборці ліквідували 19 пожеж сухої рослинності загальною площею близько 22 га у Чемеровецькому, Красилівському, Ізяславському, Дунаєвецькому, Шепетівському, Деражнянському, Кам’янець-Подільському, Хмельницькому, Білогірському та Теофіпольскому районах області, а також в обласному центрі та у місті Нетішин. До прикладу, 6 квітня о 22:55 на пункт зв’язку 36-го державного пожежно-рятувального поста надійшло повідомлення про те, що в с. Гаврилівка, Теофіпольського району виникла пожежа очерету на великій площі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне