Як дошкільнята слухали казку про світ без насильства

614801_news
Фото: kma.court.gov

В рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” представники Хмельницького апеляційного суду відвідали дошкільний навчальний заклад № 30. Вихованцям вони презентували власну анімовану казку “Світ без насильства”. Сюжет заснований на ситуаціях, які можуть трапитися у житті дитини. На ілюстрованих випадках діти змогли побачити, що таке порушення прав інших людей. 

Як інформує прес-служба апеляційного суду, маленькі слухачі захоплено спостерігали за казковими героями, які намагалися зрозуміти, що усі люди від природи мають певні права, що є такий документ, як Конвенція про права дитини. В ігровій формі діти змогли дізнатися про фізичне і психологічне насильство, і про те, що воно є неприпустимим. 

Працівники суду намагались донести до дітей, що найбільшою цінністю у світі є людська гідність і кожен має невід’ємне право на те, аби жити у світі без насильства.

Нагадаємо, нещодавно в Хмельницькому апеляційному суді був день відкритих дверей. Поспілкуватись зі справжніми суддями і відчути себе у ролі Вершителя Правосуддя – таку можливість отримали учні 6-Г і 6-А класів НВК №7 міста Хмельницького. Яка найскладніша справа, чим займається суд, скільки триває засідання, чи складно бути суддею, як діяти в тій чи іншій ситуації. Саме такі непрості питання задавали діти суддям Інні П’єнті та Валентині Бондар. Захід проходив у рамках просвітницького проекту суду “Зрозуміле правосуддя”.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне