Балансова комісія ДП «НАЕК «Енергоатом» визнала задовільною роботу Хмельницької АЕС у 2019 році

Фото:

За підсумками 2019 року Хмельницька АЕС виконала основні виробничі завдання. Такий висновок було зроблено учасниками засідання балансової комісії Енергоатома, яке відбулось 12 березня у Києві.  Зокрема, план з виробітку електроенергії за 2019 рік виконано на 102,6%.

7 569 млн.кВт*год електроенергії було вироблено другим енергоблоком ХАЕС у 2019 році. З початку експлуатації Хмельницькою АЕС вироблено 301 млрд.536 млн кВт*год електроенергії, з яких на перший енергоблок припадає 198 380 млн кВт*год, на другий – 103 156 млн кВт*год.

Коефіцієнт використання встановленої потужності на другому енергоблоці становив 86,4%, що є другим результатом в історії станції, другим за показником по компанії у році, що минув. Проте, через тривалий ремонт і технічні негаразди на першому енергоблоці, сумарний станційний КВВП становив 43,2%.

2019 рік для ХАЕС був насичений подіями. У липні минулого року Хмельницька АЕС отримала ліцензію на право експлуатації першого енергоблока у понад проектний термін після успішної тридцятирічної роботи.

 На енергопідприємстві усвідомлюють, що кваліфікований персонал – запорука безпечної та ефективної експлуатації ядерного об’єкта.

Завдячуючи підготовленості і професіоналізму персоналу, з 2007 року порушень на енергоблоках ХАЕС за шкалою INES, вище нульового рівня не було. За 12 місяців 2019 року в роботі ХАЕС відбулося 1 порушення станційного рівня на першому енергоблоці , що на 7 порушень менше в порівнянні з показником попереднього року. У роботі енергоблока №2 порушень не було. На кожен випадок аномальних подій застосовуються відповідні заходи. За роки експлуатації впроваджено 2597 коригувальних заходів.

Серед пріоритетних завдань колективу ХАЕС головним завжди було і залишається підвищення рівня безпеки експлуатації енергоблоків АЕС. Робота здійснюється у рамках Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС.

У цілому на АЕС України об’єм реалізації  КЗПБ склав 73,9 %;

На Хмельницькій АЕС виконано 78,8 % запланованих заходів КЗПБ.

У порівнянні з іншими АЕС України ВП ХАЕС має першу рейтингову позицію.

За 2019 рік зросли обсяги товарної продукції від реалізації електроенергії і склали 4 346,9 млн. грн.

Хмельницька АЕС приділяє велику увагу таким напрямкам, як атестація робочих місць, заробітна плата, соціальні пільги тощо.

Зокрема, загальний розмір відрахувань до бюджетів усіх рівнів та фондів страхування ВП ХАЕС має стійку тенденцію росту, про що свідчить їх збільшення в 9,2 рази (з 58,8 млн. грн. до 543,0 млн. грн.) за період 2004÷2018 р.р.

На 29% збільшився розмір відрахувань на ХАЕС за 2019 рік у порівнянні з попереднім, який склав 700,4 млн. грн. в тому числі розрахункові надходження до бюджетів різних рівнів.

Розмір відрахувань до обласного бюджету збільшився на 7,5 млн. грн. і склав за 2019 рік 47,9 млн. грн. До міського бюджету перераховано 169,3 млн. грн., що збільшено на 45,3 млн. грн. Розмір відрахувань до державного бюджету збільшився на 21,9 млн. грн. і склав 101 млн. грн. за 2019 рік.

У зоні постійної уваги керівництва атомної станції соціальний розвиток, стан охорони праці, технологічна, трудова дисципліна.

Підсумовуючи результати засідання балансової комісії, генеральний директор ВП ХАЕС Андрій Козюра привітав колектив з успішним виконанням основних завдань 2019 року, подякував за виконану роботу, наголосивши, що основне задання на сьогодні – завершення ремонтних робіт на першому енергоблоці, забезпечення стабільної безаварійної роботи АЕС, підвищення безпеки, охорона навколишнього середовища.

Довідково

Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електростанція» Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» – найпотужніше підприємство Хмельниччини.

Детальніше: www.xaec.org.ua ,  www.facebook.com/khnpp.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне