Ексголова Славутського суду незаконно нараховував собі зарплату та фіктивно їздив в АТО

Фото: SONY DSC

Територіальне управління Державного бюро розслідувань підозрює колишнього голову Славутського міськрайонного суду Юрія Мацюка у привласненні, розтраті майна та службовому підробленні (ч.3 ст.191, ч.1 ст.366 КК України). Про це повідомляє сайт Незалежного громадського порталу. 

Протягом серпня-жовтня 2017 року голова суду Мацюк спільно з іншими невстановленими співробітниками суду вносили завідомо неправдиві відомості у табеля обліку використання робочого часу. Там зазначалось також про конкретні дні перебування голови суду на роботі. Хоча фактично останній у вказані дні на роботі у суді та у Славуті не перебувавав. У подальшому підроблені табеля використовувались для нарахування та виплати заробітної плати голові суду.

Крім цього, як зазначає журналіст, під час перебування Юрія Мацюка на посаді голови  Славутського міськрайонного суду, 18 серпня 2017 року його було прийнято на роботу у в/ч А-1358 на посаду тесляра 2-го розряду. І в подальшому наказом командира в/ч А1358 від 21 серпня 2017 відправлено у розпорядження оперативно-тактичного угрупування «Луганськ» для виконання службово-бойових завдань в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Там він перебував до 21 жовня 2017 року.  24 жовтня 2017 року суддя був звільнений із військової служби за власним бажанням.

Водночас, відповідно до даних Єдиного державного реєстру судових рішень, суддя Мацюк 3-6 жовтня і 17-18 жовтня 2017 рокус виносив рішення та ухвали.

ДБР відслідкувало місцеперебування судді Мацюка. Так, за інформацією баз ПрАТ «Київстар», вранці 6 жовтня 2017 року він перебував у селі Цвітоха Славутського району. А ближче до обіду – у Києві. Зауважимо, що цього дня служитель Феміди мав би бути у зоні АТО.

Автор додає, що 5 червня 2018 року Вища рада правосуддя звільнила Юрія Мацюка з посади судді Славутського міськрайонного суду Хмельницької області “у зв’язку з поданням заяви про відставку”.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне