Якість води на міському пляжі Хмельницького не відповідає нормам за мікробіологічними показниками

Фото: https://ngp-ua.info/

Фахівцями Центру громадського здоров’я МОЗ України за період з 2 до 8 липня 2021 року було досліджено 150 проб річкової води за мікробіологічними показниками, з них не відповідало нормативам на мікробне забруднення за індексом ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички) 40 проб (26,7%); проведено 448 досліджень річкової води, з них не відповідало нормативам 54 дослідження (5,1%).

За цей же період було досліджено 117 проб річкової води за хімічними показниками, з них не відповідало нормативам 24 проби (20,5%); проведено 947 досліджень річкової води, з них не відповідало нормативам 48 досліджень (5,1%).

За результатами перевищень показників у воді водойм надані рекомендації власникам щодо виставлення знаків про заборону купання, поінформовано органи місцевого самоврядування, засоби масової інформації, питання заслухано на засіданнях місцевих комісій з питань техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій із прийняттям відповідних рішень.

Результати досліджень показали, що із восьми пляжів Хмельниччини, на трьох із них якість води не відповідає нормам за мікробіологічними показниками.

Зокрема на міському пляжі Хмельницького (річка Південний Буг ), в річці Горинь (міський пляж Ізяслава), а також на міському пляжі Старокостянтинова.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне