Хмельничани хочуть сортувати сміття

контейнери для роздільного збору сміття
Фото: chmr.gov.ua

Хмельничани просять міську владу встановити контейнери для роздільного збору сміття у всіх дворах. Така петиція зареєстрована в Єдиній системі електронних петицій

Авторка звернення Крістіна Струк пояснює, що такі дії допоможуть виховувати у всіх жителів міста свідоме ставлення до сортування та переробки сміття.

“У зв’язку з бажанням громадян свідомо сотрувати сміття для подальшої переробки, необхідно встановлення сортувальних (розподільчих) контейнерів для сміття. Для початку по контейнеру на вулицю. Надалі – по баку на двір. А також створення спеціальної служби, яка займалась би вивезенням даних відходів і їх переробкою, з метою збереження навколішнього середовища”, – зазначає хмельничанка.

До кінця збору підписів залишилось 9 днів. Петиція вже набрала 487 голосів. Підтримати ідею можна за посиланням.

Нагадаємо, що це не перша петиція містян на еколгічну тематику. Так, у 2017 році здобула підтримку петиція про створення сміттєпереробного заводу. 

Раніше “Новини. Хмельницький” писали, що містяни звертались до влади з ідеями заборонити поліетиленові пакети, встановити вуличні смітнички для роздільного збору відходів, а також про заміну усіх ліхтарів на сонячні. 

Так, міська рада прийняла рішення: рекомендувати суб’єктам господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність у сфері торгівлі, пропонувати покупцям альтернативу використання одноразових поліетиленових пакетів, одноразового посуду -пакети для упакування, посуд з біологічних полімерних чи паперових матеріалів, багаторазові торбини тощо. 

А ось керівник Управління ЖКГ Василь Новачок досить лаконічно відреагував на пропозицію містян замінити ліхтарі на сонячні.

Ще більш красномовна була відповідь посадовця на пропозицію встановити вуличні смітнички із роздільним збором відходів. Авторка петиції отримала листа, що міська влада вже закупила звичайні смітнички та лавочки за зверненнями громадян.

Як бачимо, реакція міської влади на петиції хмельничан, які такі здобувають необхідну підтримку у понад півтисячі підписів, більш формальна, ніж реальна. 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне