Хмельничани продовжують відновлювати Високопілля: що зробили і планують ще зробити

Фото: Хмельницька ОВА

За його словами, за Хмельниччиною закріплено 257 домоволодінь. Це 18 багатоквартирних будинків, інше – приватні домоволодіння. На відновлення Високопілля надали 47 мільйонів гривень від Хмельницької області.

“Десять мільйонів з обласного бюджету і 37 з місцевих бюджетів територіальних громад було скеровано для цього проєкту на Високопільську селищну військову адміністрацію. Ці кошти використовують для задіяння будівельних організацій. Станом на сьогодні лише два об’єкти не відбудовуються. Ми очікуємо фінансування з державного бюджету. Найближчим часом очікуємо на прийняття постанови Кабміном”, — каже Сергій Тюрін.

Хмельницька ОВА

За словами працівника будівельної фірми Романа Тіта, вони зараз займаються відновленням будинків.

“Наразі от відновлюємо дахи всі у Високопіллі. Наші два будинки — це на вулицях Гагаріна і Кисельова. Один вже завершений. Кинутий бар’єр, обрешітка, залишилось кинути тільки метал. Другий будинок до завершення доходить. Буквально день-два”, — розповідає будівельник.

Хлопці усе роблять добросовісно, на відмінно, каже житель селища Високопілля Юрій Чередніченко.

“Працювали тут з ранку і до вечора. Претензій до них ніяких не було. Які команди від них поступали — там прибрати, там підготувати робоче місце, ми все організовували, допомагали їм. Не було пів будинку взагалі. Половина була без даху, половина — побитий шифер. Тут прилетіло вісім чи дев’ять снарядів”, — розповідає чоловік.

У Високопіллі, зі слів Сергія Тюріна, також планують облаштувати та відновити громадський простір.

“Ми відбудовуємо так званий район Чєрьомушки, і цей район мешканці у подальшому хочуть перейменувати на район Хмельниччина. Там буде на семи гектарах здійснено благоустрій, адже після ворожих атак, після ворожих обстрілів не тільки житлові будинку постраждали, а й дороги, різна інфраструктура. Тому планується в майбутньому в цьому райончику зробити Urban-парк для дітей”, — розповідає Сергій Тюрін.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне