Хмельниччина від платників податків отримала 1,7 мільярда гривень

2
Фото: ahrens.kiev.ua

За два місяці місцеві скарбниці отримали 996 млн грн, а державна – більше 700 млн грн. Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Хмельницькій області.

За результатами роботи у січні-лютому поточного року у Хмельницькій області до бюджетів усіх рівнів сплачено податків та зборів у сумі 1,7 мільярда гривень. Це на 216 мільйонів гривень, або на 115 відсотків більше, ніж у відповідному періоді 2018 року.

При цьому до державного бюджету спрямовано понад 700 мільйонів гривень податкових платежів. Темп росту надходжень склав 114 відсотків, що у грошовому виразі становить 85 мільйонів гривень.
Примітно, що домінуючою складовою формування держбюджету став податок на додану вартість. Його фактично надійшло 358 мільйонів гривень, при темпах росту 118 відсотків, або 55 мільйонів гривень.

Доходи місцевих бюджетів краю склали 996 мільйонів гривень. До показника минулого року це становить 115 відсотків, або 131 мільйон гривень. Найбільшу питому вагу тут складає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 613 мільйонів гривень. У порівнянні з двома місяцями минулого року це більше на 18 відсотків, або на 93 мільйони гривень.

«Завдяки сучасному сервісному обслуговуванню платників, створенню комфортних умов для бізнесу і громадян та свідомій позиції соціально відповідального бізнесу ми досягаємо ефективного наповнення бюджетів усіх рівнів. Важливо, що з початку року разом досягненням позитивних темпів податкових надходжень, маємо ріст кількості зареєстрованих суб‘єктів господарювання». – зазначив начальник ГУ ДФС у Хмельницькій області Сергій Ковальчук.

Водночас фіскали наголошують, що досягнення економічного розвитку базується виключно на діяльності бізнесу в рамках правового поля та декларуванні результатів праці найманих осіб.

Нагадаємо, що підприємство з Хмельниччини перемогло у Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків».

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне