Хмельницький – ЩодняЕнергоефективний

79
Фото: khm.gov.ua

Початок осені та зростання тарифів на теплопостачання активізував жителів міста Хмельницького в утепленні своїх багатоповерхівок. Для виконання робіт з енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації багатоквартирних житлових будинків до міської ради звертається все більше хмельничан.

«Готуватися до зими влітку – то вже добра звичка. Активно утеплюємо багатоквартирні житлові будинки. Ті, хто скористався нашими Програмами у минулі роки, вже встигли оцінити переваги і розповісти іншим. Тому заявок на термомодернізацію маємо багато», – зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Наразі є кілька можливостей для термомодернізації багатоквартирних будинків:

Програма відшкодування частини відсоткових ставок та кредитів у місті Хмельницькому на 2019-2022 роки. Відповідно до цієї програми цьогоріч з міського бюджету фінансуються роботи у будинках за адресами: вул. Перемоги, 8/3; вул. Північна, 111; вул. Свободи, 22;. Вул. Свободи, 18/1; вул. Вайсера, 4/2; вул. Трудова 17; Також вул. Бандери, 5; вул. Бандери, 9; вул. Пушкіна, 9;. Вул. Подільська, 149; проспект Миру, 93.

З них у 6-ти будинках утеплюють фасад, у 2-х утеплюють цокольне приміщення будинку. Ще у 2-х будинках ремонтують дах, в одному – замінюють електромережі. У Програмі беруть участь лише ОСББ та ЖБК. Не потрібно збирати кошти. А просто відкрити кредит на окремий вид робіт. Частину кредиту погашає міський бюджет.

Програма співфінансування робіт з ремонту багатоквартирних житлових будинків міста Хмельницького на 2019-2023 роки. Цією Програмою скористалися мешканці будинків, розташованих за адресами: вул. Пилипчука, 4; вул. Лікарняна, 1 – ремонт фасаду;. Також вул. Пилипчука, 5/3; вул. Грушевського, 87/4; вул. Курчатова, 93. Капітальний ремонт покрівлі, також у трьох будинках замінили вікна у під’їздах. У двох провели поточний ремонт мереж холодного водопостачання та каналізації.

«Третього вересня цього року розпочав роботу Фонд Енергоефективності. Хмельницька міська рада розробляє нову програму для співпраці з Фондом. Яка зменшить навантаження на міський бюджет. У липні цього року підписано Меморандум про співпрацю Хмельницької міської ради з Фондом Енергоефективності», – каже заступник начальника управління житлово-комунального господарства Володимир Путін.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне