Мор риби зафіксували рибоохоронці на Хмельницькому водосховищі

Фото: Хмельницький рибоохоронний патруль
17 травня 2023 представники Хмельницького рибоохоронного патруля спільно з інспекторами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, спеціалістами Держпродспоживслужби та працівниками Управління з питань екології та контролю за благоустроєм Хмельницької міської ради провели обстеження ділянки Хмельницького водосховища, розташованого на р. Південний Буг у м. Хмельницький, а саме: правий берег від автомобільного мосту поблизу вул. Північна до вул. Кам’янецька.
 
 
У результаті обстеження зафіксовано загибель 155 водних біоресурсів, а саме: 146 товстолобів, 7 коропів, 1 щука, та 1 карась сріблястий.
 
При обстеженні водного об’єкта встановлено: вода у р. Південний Буг прозора. На поверхні водойми забруднень, візуально, не виявлено.
 
Під час обстеження, спеціалістами Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та спеціалістами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області відібрано проби води в місцях загибелі риби для проведення лабораторних досліджень.
 
Висновок про те, що стало причиною загибелі водних біоресурсів фахівці нададуть після результатів проведення лабораторних досліджень.
 
Рибоохоронці і надалі будуть відстежувати ситуацію на водоймі.
 
Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян повідомляти про усі виявлені факти загибелі водних біоресурсів на «гарячу лінію» Хмельницького рибоохоронного патруля: (068) 384 98 10.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне