Минулої доби рятувальники тричі допомагали водіям, котрі потрапили до снігової пастки

2
Фото: km.dsns.gov

23 січня о 10:09 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від працівників поліції про те, що рухаючись автодорогою Хмельницький  –  Гусятин, за несприятливих погодних умов водій автомобіля VOLVO не впорався із керуванням, допустивши блокування дорожнього руху поблизу с. Івахнівці Чемеровецького району Хмельницької області. Як повідомляє прес-служба рятувальників, прибувши на місце події, працівники ДСНС за допомогою буксирувального тросу та автомобіля підвищеної прохідності розблокували рух на автодорозі.

О 14:35 в смт Смотрич Дунаєвецького району на автодорозі Гуків-Могилів-Подільський вантажний автомобіль потрапив у сніговий замет. Рятувальники за допомогою лебідки відбуксирували автомобіль на розчищену ділянку автодороги.

3

km.dsns.gov

Цього ж дня о 15:20 у сніговий замет потрапив вантажівка VOLVO-420. Пригода сталась на автодорозі Голосків-Лука-Барська поблизу с. Шпичинці Деражнянського району. Надзвичайники, прибувши за викликом, за допомогою автомобіля підвищеної прохідності відбуксирували вантажний автомобіль, після чого той продовжив свій рух автодорогою.

Нагадаємо, що взимку за кермом найголовніше — мати добрі шини і не перевищувати швидкість. Володимир Огойко — керівник громадської організації «Хмельницький автолюбительський клуб». ГО тісно співпрацює з поліцією у напрямку пропаганди дотримання правил дорожнього руху та безпечного водіння. Багато років підряд взимку він разом з одноклубниками організовує безкоштовні майстер-класи по зимовому водінню авто для усіх бажаючих, в тому числі і для поліцейських. Минулого року в рамках проекту #Керуй Володимира визнали одним з кращих водіїв України. Тому, зважаючи на погіршення погодних умов на території України, снігопади та ожеледицю, ми попросили його поділитися кількома простими порадами щодо безпечного водіння автомобіля взимку. Найголовніше для автомобіля в зимовий період — це якісні (не обов’язково дорогі) зимові шини. Завдяки їм ви зможете зменшити гальмівний шлях свого транспортного засобу, а також отримаєте більш “слухняний” автомобіль на дорозі.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне