На Кам’янеччині дізнавачі встановлюють обставини шахрайства, пов’язаного з волонтерством

Фото: ілюстративне
Жертвою шахрая став приватний підприємець, який перерахував кошти на нібито допомогу ЗСУ
 
До поліції Кам’янеччини вчора звернувся приватний підприємець та повідомив, що до нього зателефонував невідомий чоловік та представився Головою Кам’янець-Подільської районної військової адміністрації. Незнайомець пояснив, що нібито наразі проходить благодійний збір коштів для одного із підрозділів Збройних сил України. Після цього зловмисник надіслав на електронну адресу підприємства лист з реквізитами та деталями збору нібито за підписом Голови РВА.
 
Після цього підприємець, думаючи, що робить добру справу, перерахував на банківський рахунок шахрая гроші в сумі 47000 гривень. Зрозумів, що щось не так, чоловік, коли аферист вдруге звернувся до нього і повідомив, що цих коштів замало та потрібна ще одна сума. Тоді підприємець зв’язався з працівниками Районної військової адміністрації, де з’ясувалося, що жодних листів вони не надсилали та не телефонували до підприємця.
За даним фактом дізнавачі Кам’янець-Подільського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
 
Такі листи шахраї розсилали і від імені обласної влади. Тож просимо громадян бути пильними і перевіряти інформацію перед тим, як перераховувати кошти на благодійність.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне