На Хмельниччині будують табір для переселенців

Фото: Суспільне Хмельницький

Табір для переселенців створюють на річці Збруч в Сатанівській територіальній громаді волонтери з усієї України. Будівництво вирішили зробити у вигляді молодіжного табору, куди набирають охочих з усієї України, забезпечують житлом і харчуванням.

Про це Суспільному розповів координатор табору Денис Остапенко.

Протягом тижня в приміщенні колишнього дитячого табору в селі Мартинківці волонтери демонтували стелю, стіни, аварійну підлогу та каналізацію. Більшість роботи провели на другому поверсі будівлі.

В приміщенні колишнього дитячого табору в селі Мартинківці волонтери демонтували стелю, стіни, аварійну підлогу та каналізацію. Фото: Суспільне Хмельницький

Робота в таборі відбувалась почергово: до шістнадцятої години працювали над ремонтом, вечір – для ігор та розваг. Щотижня до табору заїжджають нові волонтери з усіх куточків України, розповідає координатор табору, маріуполець Денис Остапенко. Їх забезпечують проживанням та триразовим харчуванням.

В приміщенні колишнього дитячого табору в селі Мартинківці волонтери демонтували стелю, стіни, аварійну підлогу та каналізацію. Фото: Суспільне Хмельницький

Михаїл Аксаковський приїхав з Києва. Розповідає, до війни в Києві займався громадською діяльністю, з цим же приїхав і до Хмельницького. В таборі працював адміністратором.

«Я керую процесами, допомагаю соціалізуватись людям, щоб підтримувати атмосферу. Ми граємо в ігри, купаємось», – каже Михаїл.

На Хмельниччині будують табір для переселенців. Фото: Суспільне Хмельницький

Львів’янка Оксана Вінтонів працювала на будівництві кемплідеркою – створювала команду з волонтерів, які приїхали на таборування.

«Загалом робота волонтерів була злагодженою, перед тим їх треба зробити командою. Тому кемплідери мають таку головну ціль – об’єднати їх, познайомити, якось продумати для них таку програму, щоб вони стали єдиним цілим і їм було значно легше працювати», – говорить Оксана.

Приміщення дитячого табору благодійний фонд «Твій оберіг надії» взяли в оренду в місцевого приватного підприємця на три роки, розповідає координатор табору, керівник фонду Денис Остапенко. Будівля знаходиться на березі річки Збруч, сюди, за планами благодійників, вимушені переселенці зможуть приїздити на відпочинок цілий рік.

«Тут дуже пейзажні місця, гори, річка, джерела з мінеральною водою. Організація БУР «Будуємо Україну разом» надали кошти для цього початкового етапу ремонту, який ми вже пройшли», – каже Денис.

Зараз будівництво потребує, як робочої сили, так і будівельних матеріалів. Доєднатися до таборування можна повнолітнім особам, кожна команда перебуває тут тиждень, потім волонтери змінюються.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне