На Хмельниччині колишнього голову сільської ради засуджено за привласнення бюджетних коштів

140
Фото: zak.gp.gov.ua

Працівниками Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури в суді доведено вину колишнього голови однієї із сільських рад Кам’янець-Подільського району у привласненні бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем.

За результатами досудового розслідування встановлено, що посадовець, всупереч вимогам законодавства, без винесення на розгляд сесії сільської ради, самостійно видав рішення про власне преміювання у 2016 році.
 
Аби приховати факт підробки рішення, він надав вказівку секретарю внести його до протоколу відповідної сесії.
 
За результатами таких неправомірних дій сільський голова встиг привласнити з бюджету 4 тис грн. Потім був викритий правоохоронцями.
 
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олександр Гончар, стороною обвинувачення у суді доведено вину особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання особою своїм службовим становищем).
 
Засудженому призначено покарання у виді 2 з половиною років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, строком на 2 роки.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області.
 
Нагадаємо, що на Хмельниччині поліцейські цієї ночі розшукали двох зниклих 11-річних школярів.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне