На Хмельниччині поліцейські затримали двох крадійок з Чернігівщини

1
Фото: hm.npu.gov

Зловмисниці представились ясновидицями і під виглядом зняття порчі викрали у 64-річної жительки Білогірського району 40 тисяч гривень. Проте жінка вчасно виявила зникнення грошей і одразу ж зателефонувала до поліції. Завдяки цьому група реагування патрульної поліції затримала підозрюваних менш, ніж за півгодини. Як інформує прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області, грошові кошти у них вилучили.

Вчора, 23 квітня, близько 12.00 години до Білогірського відділення поліції надійшло повідомлення від 64-річної жительки села Хорошів про те, що її обікрали дві незнайомки.

Правоохоронці з’ясували, що жінки приїхали в село на автомобілі білого кольору, представились ясновидицями і запевнили потерпілу, що на неї наведена страшна порча. Щоб її зняти, потрібно провести певні ритуали з усіма грошима, які є в домі.

Жінка передала незнайомкам 40 тисяч гривень. Ті провели з ними ряд маніпуляцій, загорнули в простирадло і сказали розгорнути аж через добу. Проте вже за кілька хвилин після від’їзду непроханих гостей пенсіонерка розгорнула згорток і побачила, що замість грошей там лежала складена газета.

Потерпіла одразу зателефонувала до поліції. Орієнтування на зловмисниць та автомобіль було розіслано усім нарядам поліції, і вже менш, ніж за півгодини група реагування патрульної поліції затримала крадійок на кордоні з Тернопільською областю. Грошові кошти у них вилучили.

Затриманими виявились дві жительки міста Ніжин Чернігівської області віком 51 і 49 років. Крім того, молодша є громадянкою сусідньої держави і перебувала на території України з порушенням міграційного законодавства.

Жінок затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. По даному факту поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) ККУ, санкція якої передбачає до 6 років позбавлення волі.

Наразі досудове розслідування триває. Правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до вчинення аналогічних злочинів як на території Хмельниччини, так і інших областей.

Нагадаємо, що поліцейські видворили за межі України нелегала з багатим кримінальним минулим.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне