На Хмельниччині росте захворюваність на COVID-19

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

На Хмельниччині зростає кількість хворих на коронавірусну інфекцію. Якщо в червні поточного року діагноз підтвердили 243 особам, то в липні їх було 548. За 1 серпня зареєстрували 58 нових випадків недуги. Найбільше хворих виявили у Хмельницькому: 95 людей у червні та 247 у липні. Серед штамів домінує Омікрон.

Про це Суспільному розповів генеральний директор Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України Микола Габрикевич.

За його словами, за два місяці більш як в чотири рази зросла і кількість дітей, котрі захворіли на COVID-19. Таку статистику Микола Габрикевич пояснює стрімким поширенням коронавірусної хвороби у світі та активною міграцією українців. Аби захиститися від вірусу радить дотримуватися протиепідемічних заходів і вакцинуватися.

«997 тисяч доз вакцини прийняли хмельничани. Вакцина вся є в наявності. Аби щепитись, можна звертатися до сімейного лікаря або амбулаторії. Бустерною дозою вакцинувались 52 тисячі осіб, на жаль, це мало, необхідно вакцинуватись бустерною дозою теж», – сказав Габрикевич.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне