На Хмельниччині розпочалась операція «Нерест-2019»

1
Фото: hm.npu.gov

На Хмельниччині поліція  з 1 квітня до 30 червня проводитиме профілактичну операцію «Нерест-2019». Вона пов‘язана з встановленням у цей період заборони на вилов риби та раків. Про це повідомляє ГУ НП у Хмельницькій області.

Відповідно до наказу управління держагенства рибного господарства в Хмельницькій області любительський та спортивний вилов водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Хмельницькій області забороняється у такі строки:

•    в усіх водосховищах з 1 квітня по 09 червня (включно) 2019 року;

•    у всіх річках та їх кореневих водах з 1 квітня по 19 травня (включно) 2019 року, а в придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені ) з 1 квітня по 29 червня (включно) 2019 року.

2

hm.npu.gov

Промисловий вилов риби заборонений з 1 квітня по 9 червня (включно) 2019 року

Рибалити та збирати раків заборонено в період виношування річковим раком ікринок, личинок, а саме — з 1 квітня по 30 червня включно.

Крім того, забороняється організація змагань з рибальства та підводного полювання в період нересту риби, проведення у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області та прибережних захисних смугах днопоглиблювальних, вибухових, бурових робіт, видобуток гравію та піщано-ракушечної суміші.

Також не дозволено пересування будь- яких плавзасобів, крім суден спеціально-уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Нагадаємо, що за порушення заборони передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу, від 34 до 170 гривень. За лов водних біоресурсів із застосуванням заборонених знарядь лову визначений штраф у розмірі від 340 до 680 гривень з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих біоресурсів.

Також за незаконне заняття рибним промислом передбачена кримінальна відповідальність за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України. Відповідно до неї порушнику світить штраф від 1700 гривень та більше. Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину, незалежно від її розміру, нараховується розмір завданої шкоди. Наприклад, за одну штуку незаконно пійманого товстолоба необхідно буде відшкодувати 255 гривень, за карася – 17, щуку – 340.

Не будьте байдужими! Якщо ви стали очевидцем порушення правил рибальства, негайно телефонуйте на спецлінію «102».

 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне